onsdag 8. mai 2019

Jordbær


Friske søte jordbær smaker av sol og sommer, jordbær er en av de mest populære bærtypene vi har og er vel fremdeles en av de mest populære sommerdesserter. Hvem kan ikke huske jordbær med fløte i både konfirmasjoner og bryllup? Nå kan man få kjøpt jordbær året rundt, og jordbær er svært anvendelig i matlagingen. Jordbærene smaker aller best helt friske og er en matvare som ikke har lang holdbarhet, men kan holde seg fint i kjøleskapet et par dager. Husk å ta jordbærene ut fra kjøleskapet et par timer før de skal spises. Må du skylle jordbærene så skyll de før stilken taes av. Jordbær er fine å fryse.
Jordbær har høyere innhold av C-vitaminer enn appelsin og i tillegg er jordbær rike på kostfiber og er en god kilde til B-vitaminet folat. Jordbær inneholder svært lite kalorier, bare 32 kalorier per 100 gr. så hvis du tenker på vekten er jordbær en super matvare, spis så mye du vil.


1 kommentar: