torsdag 9. mai 2019

Så mye beregner du til et koldtbord


Noe av det vanskeligst når man inviterer gjester er å beregne meengde mat man skal tilberede.  Til et koldtbord eller tapasbord er det lurt å lage litt mere enn man trenger av noen ting, selv lager jeg størst mengde av den maten jeg vet jeg kan fryse ned etterpå, slik at ingen ting går til spille, og det er lurt å ha litt mye av et par ting, de fleste har en eller flere storspisere i familien. Det som blir til overs av pålegg, kylling og karbonader kan fryses ned, like så fersk laks eller ørret, ost holder seg godt i kjøleskapet

HER EN EN LITEN PEKEPINN TIL MENGDE PER. PERSON:

Roastbeef 60 gr
Svinestek eller skinke 60 gr
Spekemat 60 gr
Røkt laks 60 gr
1 karbonade med løk per person
Eggerøre, beregn 1 egg per person
Potetsalat, Waldorfsalat og pastasalat 40 gr per person av hver
Brød 3 skiver per person
Kylling 60 gr
Ovnsbakt fersk laks 60 gr
Wrap m/ laks eller spekeskinke 1 per person
Grønn salat 40 gr
Tomatsalat eller lignende 40 gr
Remulader/dressinger 20 gr per person av hver
Skalldyr ca. 60 gr
Gjerne et par små skåler med sild
Ost (beregn 3-4 typer) ca. 50 gr  + kjeks og tilbehør som marmelade, druer eller annen frukt/nøtter





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar