lørdag 13. oktober 2018

Smørbrødsalat med røkelaks


En nydelig og frisk påleggssalat som smaker ekstra godt på en hjemmebakt grovbrødskive. Det ble en skikkelig "blings" dette her, og nydelig smakte det. Salaten egner seg også godt til et koldtbord, eller på små rugbrødbiter/skiver på et tapasbord, den smaker også godt i en lefse sammen med litt grønn salat. Jeg har laget en liten porsjon, nok til ca. 4 skiver


DETTE TRENGER DU:

Ca. 100 gr røkt laks
Knapt 1/2 eple i små terninger
Ca. 2-3 ss finhakket rødløk 
4-5 sukkererter i tynne ringer 
2 - 4 ss creme fraiche 18%
Ca. 1 ss finhakket dill
1 ts dijon sennep
1 ts flytende honning
 Litt pepper
Liten klype kajennepepper
Noen dråper presset sitron
 Egg og dill til pynt


Finhakk rødløken og legg den i iskaldt vann i 10 - 15 minutter, ta løken opp av vannet og la den renne av på et kjøkkenpapir. Finkutt laks, eple, sukkererter, dill og bland det lett sammen, tilsett rødløken. Ha creme fraiche i en skål og smak til med sennep, honning, krydder og presset sitron og bland dette inn i de øvrige ingrediensene.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar