mandag 15. oktober 2018

Kyllinggryte med blomkål og eple


Saftig kylling sammen med blomkål og eple i en mild kremet saus smaker godt. Denne gryten er rask å lage og den lages mens risen koker. Har du det ekstra travelt kan du bruke en ferdig grillet kylling.


DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

Ris
4 kyllingfileter eller 1 grillet kylling
2 gulrøtter i små biter
1/2 lite blomkål i små biter
1 hakket løk
1- 2  fedd finhakket hvitløk
1 eple i små biter
Smør/olje til steking
Ca.1 dl eplejuice
2 dl lett creme fraiche
1 ss balsamico eddik
1/2 kyllingbuljongterning
1 ts tørket basilikum
Salt - pepper
Noen dråper presset sitron
Litt melk + 1 ts maizenna hvis det er nørvendig 


 Kok ris etter anvisningen på pakken. Del kyllingen i strimler/biter, strø på litt salt og pepper og stek kyllingen raskt i smør/olje og legg tilsides.Bruker du en ferdig kylling deler du opp den i passe biter.  Ha litt olje i gryten og la løk og hvitløk få surre til løken er myk. Tilsett gulrot og blomkål som får surre sammen med løken i ca. 5 minutter uten at dette blir brunt, tilsett eplebiter og rør rundt. Spe med eplejuice og creme fraiche. Kok opp og tilsett balsamico og buljongterning. Legg i kyllingen og la dette småkoke i 10 - 12 minutter mens du smaker til med basilikun, salt, pepper og noen sitrondråper. Virker det for tykt, så tilsett litt melk, eller du kan tilsette litt maizenna sammen med melk slik at du får passelig tykk saus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar