fredag 12. oktober 2018

Entrecote med sellerimos, kantareller og rotfruktchips


En vellagret entrecote er det kjøttstykker som jeg helst spiser når jeg en sjelden gang spiser rødt kjøtt. I dag har vi spist entrecote med kantareller og knasende sprøe rotfruktchips, det smakte godt selv om rødt kjøtt ikke er det som jeg helst velger.


DU TRENGER TIL TO PERSONER:

2 stk. entrecote
Salt -pepper
Smør til steking
Kantareller eller en annen sopp (ca. 5-7 dl, mindre eller mere etter som du liker)
1 fedd hvitløk

SELLERI OG POTETMOS:

4-5 middels store poteter i biter
Ca. 150 gr sellerirot i biter
1 1/2 - 2 ss gmør
Salt - pepper
Ca. 2 dl melk

ROTFRUKTCHIPS:

2 - 4 rotfrukter 
Bruk det du har av rødbeter, gulbeter, polkabeter, pastinakk el.


Lag chips ved å bruke en mandolin slik at du får tynne skiver. Legg skivene på en bakepapirkledd stekeplate, (jeg brukte to brett) pensle med olje og strø gjerne på litt salt eller annet krydders om du liker. Sett brettene i stekeovnen på 150 grader varmluft og la de stå til de er helt sprø, det tar ca. 25 - 35 minutter. Legg chipsen over på et kjøkkenpapir. Kok poteter og selleri uten salt i vannet til mos. Hell av vannet når selleri og potet er ferdig kokt, tilsett smør, salt og pepper. Mos mens du sper med melk til passende tykkelse på mosen.
Ha en god klatt smør på stekepannen sammen med en hvitløk og stek kantareller pent gyldne og legg de til sides. Øk varmen på stekepannen, tilsett mere smør, la stekepannen bli godt varm før du legger på entrecoten. Stek et par minutter før du snur og steker ferdig på den andre siden. Hvor lenge entrecoten skal stekes, avhenger av om du liker kjøttet mye eller lite stekt. Selv synes jeg et par minutter på hver side er passe, da har kjøttet fått fin stekeskorpe.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar