Er det noen som er like glad i blomkål som jeg er så er denne suppen en vinner, silkemyk og mild med en litt "heftig" smak av chorizo og bacon.
DU TRENGER TIL 2 PERSONER:
1 middels stort blomkål i biter
1 liten hakket løk
1 fedd hakket hvitløk
1 middels potet i biter
Ca.3 dl grønnsaks/kyllingbuljong eller vann/terning/fond
Ca. 3 dl melk
Ca. 2 dl lettrømme eller kremfløte
Salt - pepper
Noen dråpet presset sitron
Et par grener timian
Ca. 80 -100 gr chorizo i biter
Ca. 80 0 gr bacon i biter
Surr løken til den blir blank og myk, tilsett hvitløken og potetbitene og la dette surre 3-4 minutter uten at det blir brunt. Hell på kraft/buljong og kok opp, la dette koke i ca. 5 minutter før du tilsetter blomkålen i biter, husk å bruke stilken på blomkålet også. Legg i et par stilker timian, hell over melk og kok til alt er mørt. Mens blomkålen koker steker du bacon og chorizo, sett det tilside, men ta vare på stekefettet. Når blomkålen er ferdigkokt, tar du ut timianstilkene og kjører suppen glatt med en stavmikser. Sett kasserollen med suppen på kokeplaten igjen, kok opp og smak til med lettrømme, salt, pepper og presset sitron. Er suppen for tykk tilsetter du litt mere melk. Kok opp og server suppen rykende varm med chorizo og baconbiter som gatnityr og drypp over noe av stekefettet, det gir en ekstra god smak.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar