onsdag 31. oktober 2018

Pannestekt laks med fennikelremulade


Jeg blir aldri lei av laks, så her kommer enda en variant, tror dette blir en av mine favoritter.  Egentlig skulle laksen bakes i ovn i dag, men det ble en kollisjon mellom brødbaking og middag, derfor ble laksen stekt på stekepannen.


DU TRENGER TIL TO PERSONER:

2 laksefileter uten skinn og bein
Litt raspet sitronskall
Salt - pepper
Smør/olje til steking

FENNIKELREMULADE:

1/2 eller 1 liten finhakket fennikel 
1/2 finhakket eple
Ca. 1-2 ss finhakket sylteagurk
Litt presset sitron
1 ts dijon sennep
1/2 ts karri
1 dl lett creme fraiche (10%)
1 liten ss majones (kan sløyfes)


Strø salt, pepper og litt raspet sitronskall på laksen og stek den pent brun på begge sider i smør/olje.
Finhakk alle ingrediensene til remuladen og press over litt sitron. Bland sammen sennep, karri, creme fraiche og majones og rør det sammen med de andre ingrediensene i remuladen. Som tilbehør smaker det godt med poteter, brokkoli og en grønn salat.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar