fredag 19. oktober 2018

Fisk og rekegryte med karry


Dette ble et nydelig fiskemåltid, nydelig kremet saus med smak av karry og chili, du kan selv velge om du vil ha gryten ekstra "hot" eller ganske mild slik som jeg liker det best. Gryten er rask og enkel å tilberede, en slik alt-i-ett gryte som jeg elsker. Fisken var akkurat passe kokt og var i hele fine stykker når gryten var ferdig og rekene akkurat lune. Som tilbehør passer både ris og poteter, egentlig er det nok med en god focaccia eller et annet brød


DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

Ca. 500 gr torsk eller en annen hvit fisk
300 - 400 gr reker med skall
2 finhakket sjalottløk
1 fedd finhakket hvitløk
1 stor eller 2 små gulrøtter i små biter
Ca. 2 skiver selleri i små biter
1 fenikkel i tynne ringer
8-10 små tomater delt i to
Olivenolje
2 ts karry
1 liten klype chiliflak
Liten dash skalldyrfond (kan sløyfes)
1 ss tomatpure
2 ss finhakket urter (bruk det du har)
1 - 2 dl hvitvin
2 dl kremfløte
Ca.1 dl vann
Salt -pepper


Del fisken i passe biter og rens rekene. Skrell og del i biter alle grønnsakene og hvitløken. Ha olivenolje i en kasserolle som du skal lage retten i, la det bli varmt og tilsett løken. La løken surre til den blir myk og blank før du legger i den finhakkede hvitløken og lar den få surre med et par minutter. Tilsett resten av grønnsakene og la alt surre over svak varme i 5-10 minutter, og mens dette surrer tilsetter du tomatpure, karry og chiliflak. Tilsett småtomater, hvitvin, litt vann og urter og smak til med salt, pepper og litt skalldyrsfond. La dette småkoke i ca. 10 minutter til grønnsakene begynner å bli ferdig. Tilsett kremfløte og legg i fiskestykkene. Legg på lokk og la gryten syde, ikke koke, i 5-8 minutter alt etter hvor store fiskestykkene er. Når fisken er ferdig leges rekene i, de skal ikke oke, bare bli litt varm. Serveres umiddelbart.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar