Kjapt og smakfull er det som kjennetegner denne lille pastaretten her. En grei hverdagsrett og for de som er glad i pasta blir dette en fulltreffer. Jeg har brukt spekeskinke, men annen spekemat kan godt brukes, jeg har også brukt lett creme fraiche, men vil du heller bruke kremfløte kan du bruke det. Selv synes jeg den syrlige smaken fra creme fraiche er ekstra god til pasta.
DU TRENGER TIL 2-3 PERSONER:
Pasta, tagliatelle eller den pastaen du liker best
1 rødløk i tynne båter
2 vårløk i tynne ringer
1 fedd finhakket hvitløk
4-5 soltørkede tomater i strimler
50 - 80 gr blåmuggost
1 - 1 1/2 dl kokevann fra pastaen
1 1/2 - 2 dl lett creme fraiche eller lettrømme
1 ts tørket basilikum eller timian
6 store skiver spekeskinke i strimler (gjerne mere)
Smør/olje
Kok pasta etter anvisningen på pakken. Kutt opp rødløk, vårløk, hvitløk og soltørkede tomater. ha smør eller olje i en gryte og la løken få surre til den begynner å bli myk og blank, ikke bruk for sterk varme, bruk heller litt lengre tid slik at løken blir skikkelig myk. Tilsett vårløk, hvitløk og soltørkede tomater og la dette få surre seg sammen et par minutter. Tilsett pastavann og la det småkoke til noe av pastavannet har kokt inn. Tilsett blåmuggosten og creme fraiche. Kok opp og la dette få surre 3-4minutter før du rører inn den ferdigkokte pastaen. og spekeskinke i strimler. Varm opp og server retten straks gjerne med noen småtomater til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar