tirsdag 9. oktober 2018

Røkelakssalat med byggryn og avokado


En slik salat er både mettende, god og den er enkel å tilberede. Jeg har laget salaten i porsjonsboller, men salaten smaker like godt uansett hvordan den serveres. Jeg har brukt kun litt olivenolje som er dryppet over, men vil du ha en dressing, passer en vanlig fransk dressing godt. Jeg har også brukt bygg i dag som er den eldste kornsorten vi har, bygg er mettende og næringsrik, bygg inneholder betaglukan som kan gi lavere kolesterol i blodet. Et høyt inntak av bygg virker også forebyggende på hjerte-og karsykdommer og kan virke regulerende på blodsukkernivået. Altså mange gode grunner til å spise mere bygg, bruk bygg i stedet for ris, i supper og i bakst.

DU TRENGER TIL TO PERSONER:

1 pose byggryn (50 gr)
Ca. 100 - 150 gr røkt laks i tykke skiver
1 hjertesalat
Ca. 10 cm agurk  uten frø og delt i skiver
1 avokado i skiver
3-4 reddiker i skiver
6-8 småtomater delt i to
Sukkererter delt i strimler
Olivenolje
Dill


Kok byggryn etter anvisningen på pakken og avkjøl. Kutt hjertesalaten og legg den i bunnen av bollene sammen med avkjølt byggryn. Fjern frø i agurken og del den i skiver. Del opp avokadoen i skiver/biter og legg avokado og agurk i bollene.


Legg på lakseskiver, tomat og reddiker, topp med sukkererter og pynt med dill. Drypp over god olivenolje.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar