Søk i denne bloggen

mandag 8. oktober 2018

Brennende kjærlighet med søtpotetmos


I denne retten kan du bruke alt av kjøttrester, pølser og bacon, du kan bruke en av delene eller en blanding. Vi spiste brennende kjærlighet med pølser, bacon og grønnsaker på en søtpotetmos i dag, det var for det meste rester, så dette er en fin måte til å bruke opp rester av ymse slag og godt blir det.


DU TRENGER TIL TO PERSONER:

1 løk i båter eller grove biter
1 stor eller 2 små pølser i biter (gjerne noen med masse smak)
Ca. 50 - 80 gr bacon i biter
1 liten gulrot i biter
1 polkabete i biter (Kan byttes ut med andre grønnsaker eller 1 potet)
1 tykk skive selleri i biter

SØTPOTETMOS:

2 vanlige poteter
1 middels søtpotet
 Ca. 2 ss smør
Ca. 1-2 dl melk
Salt - pepper

Kok poteter og søtpotet uten salt. Hell av vannet og mos potetene, tilsett smør, salt, pepper og spe med melken til passende mos, hold den varm.
Kok gulrotbiter, selleribiter og biter av polkabete i lettsaltet vann til de er så vidt møre. Hell av vannet. Stek bacon helt sprøtt og sett til sides. Surr løken til den begynner å få farge og tilsett pølsebiter og grønnsaksbitene. La dette surre godt sammen på stekepannen til alt begynner å få litt farge. Tilsett baconbitene og vend rundt slik at alt blir blandet godt sammen. Legg søtpotetmosen på et fat, og hell over innholdet i stekepannen.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar