mandag 22. oktober 2018

Pasta med tomatsaus, chorizo og reker


Denne lille pastaretten går under kategorien: Kjapt, enkelt og godt. Bruk den pastaen du har eller liker best, noen reker og litt chorizo så er dette ferdig på et blunk.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

Pasta, av den typen du liker 
1 sjalottløk
Ca. 50 - 60 gr chorizo i skiver/biter
Ca. 100 - 150 gr rensede reker
1 boks hermetiske tomater 
Ca. 1/2 - 1 dl kremfløte eller lett rømme/Drømmelett
Noen grener frisk timian (eller 1 liten ts tørket)
Salt - pepper
Olivenolje
Litt revet sitronskall
Revet parmesan


Kok pastaen etter anvisningen på pakken.  Ha olivenolje i en gryte som du skal lage retten i og la den bli varm. Finhakk  sjalottløken og la den surre i olivenolje til den begynner å bli myk. Tilsett chorizo og la den få surre sammen med løken noen minutter. Hell over hermetiske tomater og litt kremfløte. La dette koke forsiktig opp og legg i timian og rasp over litt sitronskall. La sausen koke i 5-7 minutter og smak til med salt og pepper. Slå vannet av pastaen og la den renne godt av før du heller den ferdigkokte pastaen i sausen. Vend om mens det så vidt koker. Ta gryten av varmen og tilsett rekene, vend om uten at rekene koker, de skal bare bli lune. Serveres straks, gjerne med et godt brød.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar