torsdag 1. november 2018

Kylling i form med grønnsaker og krydderost


Ovnsbakt kyllingform med en pikant smak av krydderost, den er mettende da den også inneholder bacon og litt kremfløte, men fantastisk god. Dette er en middag som kan serveres til hverdag og til fest, og dette er en middag som er barnevennlig og som de fleste vil like. Kokt ris eller pasta smaker godt til denne kyllingformen og gjerne en salat.

DU TRENGER TIL CA. 3 PERSONER:

2 store eller 3 små kyllingbryst i strimler
Ca. 50 - 80 gr bacon
2 store finhakket løk
2-3 vårløk i ringer
1 liten fenikkel i ringer
1-2 fedd finhakket hvitløk
1 stor ss tomatpure
1 ts timian
Ca. 80 gr smøreost med kryddersmak
Ca. 1 dl kremfløte
1 - 2 dl melk
Salt - pepper
/smør/olje til steking
Ost til å strø over (kan sløyfes)


Krydre kyllingen med salt og pepper og stek den raskt i smør/olje og legg den i et ildfast fat. Stek bacon sprøtt og legg det også i det ildfaste fatet. Kutt opp alle grønnsakene, hell bort noe av baconfettet hvis det er mye og tilsett en liten smørklatt. Ha i de oppskjærte grønnsakene  og la de få surre til løken blir myk og blank. Tilsett tomatpure, timian, kremfløte, smøreost og melk. La dette få surre sammen til det blir en tykk saus, tilsett mere melk hvis du synes det er for tykt. Hell grønnsaksblandingen over bacon og kylling i formen. Dryss over raspet ost. Sett formen i stekeovnen på 180 grader og la den stå i ca. 15-20 minutter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar