fredag 23. november 2018

Smash kake


Smash kaken er blitt veldig populær og det er ikke så rart, den er aldeles fantastisk god, med smak av salt og søtt, mykt fyll og sprø bunn, tilsammen blir dette en smaksopplevelse av de sjeldne særlig hvis du er glad i smash-sjokoladen. Kaken passer både som dessert og til kaffen og den er enkel å lage.

DU TRENGER:

KAKEBUNNER:

4 eggehviter
3 dl sukker
40 stk.  Ritz-kjeks

SJOKOLADEKREM:

4 eggeplommer
2-3 ss sukker
60 gr smør
200 gr mørk sjokolade i biter (55%kakao)

FYLL :

5 dl vaniljekrem 
3 dl pisket kremfløte
100 gr smash-sjokolade (og gjerne mere)


Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs. Finknus Ritz-kjeksene og vend kjekssmulene med en slikkepott inn i marengsen.  Ha bakepapir i bunnen på to runde former ca. 26 cm i diameter. og smør formene rundt kanten. Fordel marengsen likt i begge formene og stek de ved 170 grader i 25 minutter. Marengsbunnene avkjøles i formene og må være helt kald før de taes ut av formene og sjokoladekremen skal legges på.
Til sjokoladekremen smelter du smøret i en liten kasserolle over svak varme og rører inn sjokoladebitene. Rør til det er helt jevnt uten klumper. Ta kasserollen bort fra varmen og tilsett sukker og eggeplommer, nå må du røre/piske kraftig med en stålvisp til sjokoladekremen er glatt og fin. Fordel sjokoladekremen over de to marengsbunnene og sett bunnene i kjøleskapet til sjokoladen er helt stivnet.
Fyllet lager du ved å piske kremfløten stiv og pisk inn vaniljekremen. Legg den ene marengsbunnen på et kakefat og legg halvparten av fyllet oppå sjokoladekremen som nå er helt stiv, dryss over halvparten av smash-sjokoladen og legg den andre marengsbunnen over. Legg på resten av fyllet og resten av smash-sjokoladen. Sett kaken i kjøleskapet slik at den får "sette seg".
Kaken kan også pyntes ved at man legger kun vaniljekremen og smash-sjokolade i midten og bare den piskede kremfløte og smash-sjokolade på toppen.


1 kommentar: