fredag 27. januar 2017

Spicy laksewrap


Spicy laks, mango og avocado er en fantastisk kombinasjon og vel verd å prøve til neste tacokveld. Dette er også en fin måte å "kamuflere" fisk på, og jeg kan love - dette er noe de fleste vil elske. For at maten jeg lager skal få rett smak og aroma, bruker jeg alltid måleskje når jeg tilsetter krydder.


DU TRENGER TIL TO PERSONER:

Ca. 400 - 450 gr laksefilet uten skinn og bein
1 ts spisskummin
1 1/2  ts paprikapulver
1 1/2 ts oregano
1/2 ts chilipulver
1/2 ts salt
Aldri så lite pepper
God olivenolje
Litt presset sitron
1 rødløk i tynne skiver
1-2 fedd hvitløk i tynne strimler
2 vårløk i tynne ringer
1 mango i terninger
1 avocado i skiver
Salatblader eller spinatblader
Grove tacolefser
Rømme eller en blanding av lettrømme og kesam naturell
Salsa Pikante eller en annen "hot" saus  hvis du liker det 


Tørk av laksefiletene, del de i terninger og legg de i et ildfast fat. Ringle over litt god olje og press over litt sitron. Bland sammen krydderet og dryss det over laksebitene, bruk en gaffel og vend på laksen slik at krydderet blir godt fordelt. Sett laksen i stekeovnen og la den stå i 10 - 12 minutter alt etter hvor store biter du har. Vend gjerne på laksen underveis. Ha litt olje på stekepannen og la løk og hvitløk få surre til det blir blankt og mykt, tilsett vårløken og vend rundt  slik at vårløken blir varm. kutt opp mango og skjær avocado i tynne skiver. Du kan gjerne varme tacolefsene litt, men det er en smakssak. Så er det bare å lesse på med fisk, mango, løk osv. Topp med rømme, rull sammen og kos deg med et fantastisk godt måltid.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar