fredag 13. januar 2017

Kyllinglår med sherry og sopp i stekeovn


Det var en fantastisk smakfull kyllingrett vi hadde til middag i dag, enkel å tilberede, det meste av tiden stod den i stekeovnen. Ikke bare var dette utrolig godt, men kyllinglårene var møre og saftige. Som tilbehør smaker det godt med potetmos, men ris passer også godt til, men det som passet skikkelig godt,var salat av gulrøtter og rødål. Jeg hadde to ganske store kyllinglår slik at det var nok med ett til hver, men er det små kyllinglår må du nok beregne to eller tre pr. person.


DU TRENGER TIL TO PERSONER:

 2 store kyllinglår uten skinn, eller flere hvis de er små
Salt - pepper
1 grovhakket løk
2 fedd hakket hvitløk
1 stor gulrot i skiver
Smør/olje til steking
1 1/2 dl kyllingkraft/fond
1 dl sherry (portvin kan også brukes, eller tilsett litt ripsgele´)
1 ss balsamicoeddik
1 ts timian
1 lite laurbærblad
Ca. 2 dl stekt sopp


Del soppen i skiver og stek den i litt smør. Sett soppen tilside. Vask kyllinglårene og tørk av de med kjøkkenpapir. Dryss litt salt og pepper på kyllingen og stek den gyllenbrun i smør/olje, legg kyllingen over i et ildfast fat eller form, gjerne en med lokk. Legg grovhakket løk, hakket hvitløk og gulrotskiver i stekepannen og la dette få surre litt i samme smør/olje som kyllingen har stekt i. Når løken begynner å bli blank, heller du på kyllingfond/kraft, sherry, balsamico og tilsetter timian og legger i et lite laurbærblad. La dette få koke opp og hell det så over kyllingen i formen. Legg på lokk og sett formen i stekeovnen på 150 grader. Har du ikke form eller ildfast fat med lokk, kan du legge over alu-folie som du bretter tett i rundt kanten av formen. La kyllingformen stå i ovnen i 45 minutter, da tar du av lokket eller alu-folie, tilsetter den stekte soppen og lar formen stå uten lokk i 15 - 20 minutter til. Mens kyllingen står i stekeovnen og blir saftig og god, lager du tilbehør, enten en god potetmos, eller koker ris. Rens 2-3 gulrøtter som du rasper på et rivjern og finsnitter like mye rødkål. Bland dette sammeni en skål, like før servering ringler du over litt god olivenolje. Vitaminer og mineraler fra grønnsaker blir tatt lettere opp i kroppen når du tilsetter litt god olje.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar