lørdag 28. januar 2017

Laksetartar med eple og urter


En mild laksetartar med en utsøkt smak, enkel å tilberede, ser virkelig lekker ut, en liten rett som det er kjekt å servere. Smaker nydelig som forrett,  er en vinner på tapasbordet, og passer fortreffelig til en drink. Har du ikke slike små runde rugbrødskiver, så bruk firkantede skiver delt i fire, men det passer best med rugbrød.



DETTE TRENGER DU SOM FORRETT TIL 6 PERSONER:

200 gr røkt laks
150 gr fersk laks (salma eller annen vakumpakket laks, da trenger den ikke å fryses først)
1 finhakket eple 
2 - 3 finhakkede vårløk
Ca. 1/4 finhakket agutk 
5 - 6 ss god olivenolje
1 ss dijon sennep
1 ts honning
Ca. 3 ss presset sitron
4 ss finhakket urter, jeg brukte gressløk og dill
Litt salt og pepper


Begynn med å kutte den ferske og den røkte laksen i små terninger. Lag dressingen og begynn med å presse sitron og rør det sammen med honning og sennep, så rører du inn olivenolje litt etter litt slik at det ikke skiller seg. Finhakk urtene og vend de inn i dressingen sammen med laksen, det finhakkede eplet og vårløken. Del agurken i to på langs og skrap ut innmaten med en skje og kutt selve agurken opp i små terninger som blandes inn i resten av ingrediensene.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar