lørdag 21. januar 2017

Panna Cotta med BaileysPanna cotta er en av de beste desserter jeg vet, det er en kjapp og lettlaget dessert uten for mange ingredienser, og den kan lages et par dager i forveien, den er grei å lage om man er to, eller om man er mange som skal spise dessert. Panna cotta toppes vanligvis med en saus eller bær, i dag har jeg blandet to forskjellige typer panna cotta - sjokolade og baileys så da sløyfer jeg saus eller bær, bare litt pynt.


DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

3 1/2 plate gelatin
3 - 4 ss sukker
5 1/2 dl kremfløte
100 gr mørk sjokolade (70%)
1 dl Baileys
4 glass som desserten skal serveres i


Hakk sjokoladen grovt. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 - 8 minutter. Ha kremfløte og sukker i en kasserolle og kok opp på middels varme. Ta kasserollen av platen, klem vannet ut av gelatinplatene og rør de inn i den varme kremblandingen, rør godt slik at all gelatin er oppløst. Hell halvparten av kremblandingen i en skål eller lignende, jeg bruker litermålet som jeg hadde målt opp kremfløten i. Ha sjokoladen i den blandingen som er igjen kasserollen og rør rundt slik at sjokoladen blir helt oppløst. Hell Baileys i den kremblandingen som det ikke er sjokolade i og la denne blandingen stå fremme på kjøkkenbenken slik at den ikke stivner, rør rundt av og til.


Kremblandingen med sjokolade fordeles i fire glass som settes i kjøleskapet i minst to timer, da heller du forsiktig over blandingen med Baileys. Sett glassene i kjøleskapet og la de stå til neste dag eller minst 12 timer.


2 kommentarer:

  1. Har du forslag til hva annet enn Baileys jeg kunne brukt da ene skåla skal være alkoholfri? Ellers takk for flotte oppskrifter.

    SvarSlett
  2. Prøv med litt bringebær eller jordbær presset gjenom en sil og tilsatt litt melis, eller en liten bit melkesjokolade

    SvarSlett