onsdag 11. januar 2017

Kålsalat med ingefær og tomater til karbonader


På denne mørkeste årstiden er det lurt å spise mat med masse vitaminer og mineraler, derfor er jeg ivrig på å bruke kål i alle farger, særlig grønnkål som er rik på jern og C-vitaminer og rødkål som er rik på blant annet antioksidanter og C-vitaminer. Også frisk ingefærrot er supert å bruke, den skal virke forebyggende for mange plager og "vondter", skal stimulere blodomløpet, skal lindre sår hals, virke febernedsettende og dempe betennelser og skal ha mange flere gode helseeffekter står det å lese om ingefær, så i dag har jeg laget denne nydelige kålsalaten med raspet ingefær og småtomater som vi spiste til karbonader, men kålsalaten er også fantastisk til andre matretter, super på brødskiva og kan spises helt som en selvstendig rett for eksempelt til lunsj.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

Ca. 1/2 liter finkuttet rødkål
Ca. 1/2 liter kuttet grønnkål
2 - 3 ss raspet ingefær (smak til slik at det ikke blir for sterkt)
1/2 - 1 raspet eple
6-8 små tomater delt i to
DRESSING:
2 ss mager kesam eller mager gresk yoghurt
2 ss lett creme fraiche (10 %)
1 ss dijonsennep med honning
Noen dråper presset sitron
Pepper.


Kutt rødkålen fint, bruk gjerne en mandolin slik at det blir helt tynne strimler og rasp eplet. Bland sammen alle ingrediensene til dressingen, bland inn raspet ingefær og resten av grønnsakene. Tilsett de halve småtomatene til slutt. Smak til med pepper og presset sitron.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar