torsdag 5. januar 2017

Linsesuppe med kokosmelk




Er du ikke så vant til å bruke linser, og synes det er kjedelig mat vil du oppdage at det er både lettvint godt og langt ifra kjedelig, ikke minst er linser fulle av proteiner. Denne suppen er en vegetarisk rett, fantastisk rik på smak av krydder og kokosmelk og er ganske mettende.

TIL CA. 3  PERSONER TRENGER DU:

2 gulrøtter
1/2 rødløk
1 liten eller 1/2 purreløk
2 fedd hvitløk
God olivenolje
1 ss raspet frisk ingefær
2 ts malt koriander
1 ts fennikelfrø
Liten klype chilipulver
1 dl røde linser
1-2 ss fiskesaus
Saft av 1/2 lime
1 grønnsaksbuljong
Ca. 7 dl vann
1 boks kokosmelk
Litt pepper


Skrell alle grønnsakene og kutt de opp i små biter og hvitløken finhakkes. Ha olivenolje i en kasserolle, la den bli varm og tilsett alle grønnsakene. La dette få surre sammen et par minutter før du tilsetter raspet ingefær og krydder, fennikelfrøene knuser du i en mortel før de tilsettes. La dette få surre sammen et par minutter til, før du heller over vann, kokosmelk og tilsetter grønnsaksbuljongterning. Skyll linsene godt under rinnende vann, og ha de i gryten sammen med grønnsaker og krydder. Kok opp og tilsett fiskesaus og limesaft. La gryten få koke i ca. 12 - 14 minutter og smak til med pepper, mere lime eller fiskesaus hvis det trengs.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar