tirsdag 24. januar 2017

Nakkekotelett med blomkålmos og bakte grønnsaker


Det er ikke mye som kan måle seg med ovnsbakte grønnsaker og særlig beter. Jeg hadde bare gulbeter i dag, men du verden så søte og gode de var, riktig en herlig form sammen med gulrøtter og rødløk. Blomkålmos er en god ting å bruke når man vil ha en forandring til potetene. Nakkekotelettene var møre og saftige - et riktig så godt måltid dette her.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

2 koteletter
Salt - pepper
Smør til steking

BAKTE GRØNNSAKER:
2 gulrøtter i skiver/biter
1 rødløk i båter
2-3 beter eller andre grønnsaker du har for hånden
God olivenolje
Lit salt
Timian eller pepper

BLOMKÅLMOS:
1 - 2 poteter
1 lite eller 1/2 blomkålhode
Liten skvett melk eller fløte
Salt - pepper
En god klatt smør


Rens og kutt opp grønnsakene, legg de i en ildfast form, ringle over god olje og strø på salt og timian/pepper. Sett formen i stekeovnen på ca. 200 grader i ca. 20 minutter.
Skrell potetene og del de i biter, legg de i vann UTEN salt og kok opp. Tilsett blomkålen i små biter (husk å bruke stilken også). Kok opp og kok til blomkål og poteter er helt møre. Slå av kokevannet, tilsett smør, salt og pepper og mos blomkål og poteter til en fin mos. Tilsett en skvett melk eller fløte og rør godt.
Ha smør i stekepannen og la det bli brunt. Strø litt salt og pepper på kotelettene og legg de i stekepannen. Pass på at smøret er skikkelig varmt, ellers blir kotelettene kokt istedet for stekt og vil bli sseig og tørr. Stek kotelettene til de blir skikkelig brun på undersiden før du snur de. Stek til de er pent brune på den andre side, slå ned varmen og la kotelettene surre noen minutter på lavere varme.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar