torsdag 26. januar 2017

Marinerte kyllingklubber med søtpotet og mais


Dette ble veldig saftige og gode kyllingklubber, her kan du bruke hele kyllinglår hvis du vil, det blir nok like saftig og godt. Skikkelig snaddermat vil jeg kalle dette, slik som er kjekt å spise med fingrene.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

2 - 3 kyllinglår pr. person alt etter hvor store de er.
1 stor søtpotet 
2 maiskolber

MARINADE:

3 - 4 ss olivenolje
Ca 1 ss presset sitron
2 -3 ts grillkrydder (oppskrift på grillkrydder finner du her)
2 -3 ts paprikakrydder
1 ts chilikrydder


Hell presset sitron, olje og krydder i en stor skål/fat og rør sammen til marinade. Bruk en pensel og pensle kyllingklubbene godt med marinaden, la de bli liggende i skålen som settes i kjøleskapet i minst to timer, gjerne lengre. Dekk en stekeplate med bakepapir og legg på kyllinglårene med marinaden på. Skrell og del søtpoteten i båter eller skiver, og del maiskolbene, pensle med litt olje og legg de sammen med kyllingen på stekebrettet. Sett stekebrettet i stekeovnen ved 200 grader og stek i ca 30 minutter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar