fredag 11. november 2016

Svinefilet med baconstrø og rosmarinsaus


Svinefilet toppet med baconbiter og løk, nydelig fløtesaus med rosmarin - dette smakte utrolig godt. Lag dette som gjestemat, eller når du og din familie skal ha en skikkelig god middag. Som tilbehør kan du velge det du selv liker best, jeg serverte søtpoteter og persillerot bakt i ovn, det smaker utrolig godt og passer perfekt til svinefileten.

DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

Ca. 700 - 800 gr svinefilet
Smør til steking
Salt og pepper

Skjær bort sener og slintrer og dryss på salt og pepper, varm smøret i stekepannen og brun svinefileten pent brun på alle kanter. Legg fileten over i en ildfast form og sett den i stekeovnen ved 220 grader, sett i steketermometer og når det viser 70 grader er fileten ferdig. Kok ut stekepannen med litt vann, og ta vare på det til sausen. La svinefileten hvile i ca. 20 minutter før du begynner å skjære i den.

BACON OG LØK:

70 - 80 gr bacon i skiver
1 liten grovhakket gul løk
2 ss finhakket persille

Del bacon i små biter og som stekes gylne i litt smør sammen med løken, og rett før det er ferdig, tilsettes persille, da blir persillen helt sprø og smaker godt.

SAUS:

1 finhakket sjalottløk
1 ts finhakket rosmarin (kan bruke tørket rosmarin)
1 stor ss smør
Skyen fra stekepannen og vann slik at det blir ca. 2 dl tilsammen (husk å sile skyen) 
1-2 ss kalvefond
1 1/2 dl kremfløte
1 ts maizenna
Salt - pepper
Soyasaus

Løk og rosmarin surres i smør til løken er blank og myk. Tilsett sky/vann og fond, kok opp og la koke et par minutter. Rør maizenna i litt av kremfløten og rør ut dette i sausen sammen med resten av kremfløten. La sausen småkoke over svak varme og smak til med salt, pepper og soyasaus.
Strø bacon og løk over svinefileten ved servering.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar