mandag 21. november 2016

Laks med kremet saus og dill


En veldig god lakserett med litt syrlig saus, en lakserett som lages på kort tid og den lages kun på stekepannen, enklere blir det ikke. Som tilbehør kan du bruke poteter, ris eller pasta, og det smaker alltid godt med en salat.

DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

2 laksefileter uten skinn og bein
Salt - pepper
1 liten hakket løk
1 finhakket fedd hvitløk
1 bit purre i tynne ringer
1 stor neve grønnkål
Litt smør/olje
1 dl hvitvin
1/2 dl vann
1 1/2 dl lett creme fraiche
1/2 fiskebuljongterning
Finhakket dill


Ha litt smør/olje på stekepanne og la løk, hvitløk og purre surre til løken er blank og myk. Tilsett grønnkål og la den få surre sammen med løken et par minutter. Hell i hvitvin og vann, smuldre i fiskebulongterning og rør inn creme fraiche. Strø salt og pepper på begge sidene av laksefileten og legg de i stekepannen sammen med sausen. Legg på lokk, og la det småkoke i ca 8 - 10 minutter. Klipp over dill.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar