tirsdag 8. november 2016

Focaccia med rug og soltørkede tomater


Det er få ting som er så enkelt å bake som focaccia, det er et brød som nesten alltid ligger i fryseren  her hos oss. I dag har jeg brukt sikta rug sammen med hvetemel i focacciaen og soltørkede tomater i olje som smakstilsetning. Denne focacciaen er veldig enkel, ingen knaing, bare å røre sammen, la den heve og helle deigen direkte i langpannen.

DU TRENGER TIL EN STOR LANGPANNE:
7 dl lunkent vann
50 gr gjær
2 ss olivenolje (1 ss hvis du bruker tomater i olje)
4 dl sikta rug
Ca. 10 dl hvetemel
1 ts salt
1 strøken ts sukker
1 ss olje på toppen
Flaksalt
6-7 soltørkede tomater i olje (kan sløyfes)


Rør ut gjæren i lunkent vann, tilsett salt og sukker og elt dette sammen med melet i en bakebolle. Elt godt og tilsett oljen og soltørkede tomater skåret i strimler eller små biter helt til slutt. Deigen er ganske løs, som en tykk grøt. Dekk deigen med plastfolie og sett den til heving i ca. 30 - 40 minutter. Dekk langpannen med bakepapir eller smør den godt og strø med mel. Hell deigen direkte i langpannen og bruk fingrene dyppet i olje til å fordele deigen utover i langpannen, hell på en ekstra ss med olje som du fordeler med fingrene over focacciaen. Strø på flaksalt. Sett til etterheving ca. 30 minutter. Stekes ved 200 grader i 30 - 40 minutter. Avkjøles på rist.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar