onsdag 16. november 2016

Grateng med fiskekaker


Hver gang jeg rydder i frysen får jeg en eller flere små overraskelser, i dag var det ikke noe unntak, og gevinsten ble blant annet noen fiskekaker. Så i dag fant jeg ut at fiskekakene fra frysen sammen med noen rester fra kjøleskapet ble en utrolig god middag. Her er alt i en form, men en frisk salat eller raspede gulrøtter smaker veldig godt som tilbehør.

DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

4  fiskekaker 
1 bit søtpotet i tynne skiver
1 potet i tynne skiver
Du kan bruke bare søtpotet eller bare vanlig potet
Noen få skiver rødløk
Liten boks mais 
Litt olje
2 egg
Ca. 1 1/2 ss lett creme fraiche
Ca. 1 ss Drømmelett
Jeg hadde noen rester, men du kan bruke enten creme fraiche eller Drømmelett
1-2 finkuttet vårløk (eller litt purreløk)
Litt salt - pepper
Raspet ost til topping


Kutt potetene i tynne skiver på en mandolin eller bruk en ostehøvel. Del over fiskekakene slik at det blir tynne skiver. Hell litt olivenolje i en liten ildfast form og legg potetskiver i bunnen. Legg over fiskekakeskivene og noen få skiver med rødløk sammen med mais. Pisk sammen egg, creme fraiche/Drømmelett, salt og pepper og rør inn den finkuttede vårløken. Hell denne blandingen over fiskekaker og poteter i formen, og topp med ost. Sett formen i stekeovnen ved 200 grader i ca 25 - 30 minutter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar