mandag 28. november 2016

Fransk julekake


Det er bare en ting å si om denne julekaken - den er fantastisk god - med en liten anelse av kanel og appelsin. Julekaken smaker vidunderlig med smør og geitost eller syltetøy, dette er en julekake du virkelig kan kose deg med.


DU TRENGER TIL EN STOR AVLANG KAKE:

1 1/4 dl lunken  melk
30 gr gjær
1 egg
350 gr hvetemel
2 ss sukker
100 gr grovhakkede valnøtter
Ca. 80 gr rosiner
1/2 ts kanel
Liten klype salt
Revet skall av 1 appelsin
Revet skall av 1 sitron
200 gr smør 

Pensles med litt smør og strøs med melis etter steking


Smelt ca. halvparten av smøret. Bland sammen hvetemel, salt, revet appelsin og sitronskall, kanel og sukker i bakebollen og tilsett det smeltede smøret og gjæren som du rører ut i melken. Tilsett egget og elt deigen godt sammen, bruker du en kjøkkenmaskin så har du den på lav hastighet. Tilsett resten av smøret i terninger, og la maskienen gå til alt smøret er eltet inn i deigen, da tilsetter du rosiner og grovhakkede valnøtter som får eltes inn til slutt. Dekk deigen med plast og sett den lunt  til heving ca. 1 1/2 time. Elt deigen lett etter heving på melet bakebord, klapp deigen utover til en avlang tykk leiv som brettes dobbelt og legges på bakepapirkledd stekeplate. Settes lunt til etterheving i ca. 30 - 40 minutter. Stekes ved ca. 200 grader i ca. 20 - 25 minutter. Smøres med smeltet smør når kaken tas ut av ovnen og strøs med melis.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar