torsdag 10. november 2016

Gulrotsuppe med linser


Denne suppen smaker utrolig godt, ingefær, koriander og spisskummen utgjør en fantastisk kombinasjon av en god smaksopplevelse. Suppen serveres med et godt brød, og sammen blir dette en fullverdig middag som lages omtrent like raskt som du tilbereder en posesuppe.

DU TRENGER TIL 2-3 PERSONER:

1 stor hakket løk
2 fedd hakket hvitløk
Litt god olje
120 gr røde linsser
Ca. 300 gr gulrøtter i små biter
Ca. 5 - 6 dl kraft eller grønnsaksbuljongterning/vann
1 stor ss raspet ingefær
1/2 ts malt koriander
1 ss spisskummen
Salt - pepper


Skyll linsene i kaldt vann. Ha litt olje i en kasserolle og la løk og hvitløk surre til det begynner å bli blankt, tilsett raspet ingefær, koriander og spisskummen og rør rundt. Tilsett gulrotbiter og la det hele få surre et par minutter. Hell i linser og kraft eller vann/terning. Kok opp og la koke over svak/middels varme i ca. 15 minutter Kjør suppen glatt med en stavmikser, tilsett mere vann hvis suppen er for tykk, kok opp og smak til med salt og pepper. En rømmeklatt smaker godt i suppen.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar