fredag 4. november 2016

Kyllinggryte med bønner og hvitvin


Alt i en gryte, mindre oppvask, mindre rot. Kyllinggryten smaker fantastisk godt med en fin syrlighet fra hvitvinen, dette er en skikkelig god familiemiddag. Jeg har brukt persillerot, stilkselleri og purreløk, men bruk de grønnsakene som du har i kjøleskapet som gulrøtter, rotselleri eller beter. Istedet for hvitvin, kan du bruke eplejuice, da blir gryten litt søt.

DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

Ca. 4-5 kyllingfileter i biter
1 stor hakket løk
1-2 fedd finhakket hvitløk
Rapsolje/smør
1 liten purreløk i ringer
1 stor persillerot i små biter
1-2 selleristilker
Salt - pepper
1 ts oregano
1 kyllingbuljongterning 
2 ss tomatpure´
1 boks hermetiske tomater (400 gr)
Ca. 2 - 3 dl hvitvin
1 stor pakke/boks bønner (valgfri type)
Timian


Begynn med å steke kyllingbiter i smør eller rapsolje, strø på litt salt og pepper og stek til kyllingbitene får en lett brunfarge, de behøver ikke være gjennomstekt. Legg kyllingbitene tilside. Ha litt olje i den gryten som du skal lage retten i og legg i løk og hvitløk. La løken surre til den begynner å bli blank, så tilsetter du resten av grønnsakene og lar det hele surre videre mens du rører i et par minutter. Tilsett tomatpure´, buljongterning og oregano og la dette få surre sammen et par minutter også. Tilsett vin og de hermetiske tomatene, kok opp og legg i kyllingbitene. Demp varmen slik at gryten bare så vidt småkoker og la det koke slik i ca 20 - 25 minutter. Smak til med salt og pepper, tilsett de hermetiske bønnene og gi gryten et oppkok. Dryss over finhakket frisk timian og server kyllingryten sammen med et godt brød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar