lørdag 26. november 2016

Frukt i marinade med honning og pisket krem


Frukt er et godt dessert-alternativ etter en god middag og frukt som dessert faller i smak hos de fleste og det behøver så visst ikke være kjedelig. Siden frukt er søt i seg selv er det unødvendig å tilføye sukker, men jeg har spandert litt honning i dag, sammen med den gode marinaden som frukten har fått ligge i noen timer.

DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

2 appelsiner i fine båter
3-4 ringer frisk ananas i biter
1 mango i biter

MARINADE:

Appelsinsaft
Litt vann
3 -4 ss likør (kan sløyfes)
4 hele kardemommekjerner som du knuser
2 stjerneanis
1/2 kanelstang
1/2 vaniljestang eller noen vaniljedråper

TOPPES MED:

2 dl pisket kremfløte
Liten klype sukker
Honning (smak til)

PYNT:

Grovhakkede nøtter
Raspet sjokolade
Frysetørret bær (kan sløyfes) 


Skrell appelsinene slik at du får med alt det hvite når du skreller, bruk en skarp kniv. Så fileterer du appelsinene ved at du skjærer med en skarp kniv mellom hinnene på appelsinbåtene, da får du ut fine båter uten hinner. Klem ut saften i restene av appelsinene og bruk den i marinaden. Lag marinaden ved å blande appelsinaften, likør, og krydder i en liten bolle og legg i fruktbitene, tilsett litt vann og vend rundt. La frukten ligge i marinaden i 4 - 6 timer. Fordel frukten i porsjonsglass og ha over litt honning. Topp med pisket kremfløte og pynt med nøtter og sjokolade

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar