torsdag 17. november 2016

Røkelaks med råsyltet eple og fennikel


Røkelaks er populært som forrett eller som en lunsjrett, denne lille retten her smaker fantastisk godt på begge måter, med den nydelige eple/fennikelsalaten og den syrlige kremen på toppen. Jeg har servert dette som en lunsj i dag med grovt brød i bunnen, men skulle jeg servere dette som en forrett vill jeg sløyfet det grove brødet, men lagt salaten dirrekte på tallerkenen med laks og krem over og servert en liten toast ved siden av.


DU TRENGER TIL FIRE PERSONER:

1 dl kremfløte
1 1/2 ss presset sitron
1 liten ts revet pepperrot
1 stor fennikel i tynne skiver
1 eple i tynne båter
2 ss eplesiddereddik
2 ss olivenolje
1 ts sukker
Pepper
Ca. 8 -10 skiver røket laks
Salatblader - dill


Hell kremfløten i et lite glass med lokk eller en liten plastboks og tilsett sitronsaften. Rør rundt og la glasset med kremfløten stå lunt i ca. 30 - 40 minutter. Tilsett pepperrot og litt pepper, sett på lokket og rist til kremen tykner. Pass på at du ikke rister for lenge slik at kremen blir for tykk eller at det blir til smør. Del fennikelen i to, skjær ut kjernen og kutt fennikelen i tynne skiver, bruk gjerne en mandolin. Skjær eplene i helt tynne båter og legg fennikel og eple i en skål. Hell over eplesidereddik, sukker, litt pepper og olivenolje, vend rundt slik at det blander seg godt. La fennikelsalaten stå og trekke i ca. 15 minutter. Del laksen opp i pene skiver. Legg en skive godt brød på tallerkenen sammen med litt salat og legg over fennikel/eple salat (ikke få med vesken på bunnen av skålen). Topp med røket laks og en klatt av den syrnede kremfløten. Pynt med dill.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar