lørdag 13. desember 2014

Panforte


Dette er en enkelere utgave av den fantastiske italienske julekaken Panforte. Ekte Panforte inneholder gjerne egg og litt mel og stekes i ovn så dette her er da en litt annen variant. Dette er like mye konfekt som kake, er nydelig på smak og serveres til en kopp god julekaffe eller en kopp sjokolade. Jeg har brukt Firkløver sjokolade i denne utgaven, men det er like godt med en mørk sjokolade som det egentlig skal brukes i denne kaken.


Du trenger:

400 gr lys eller mørk sjokolade
80 gr tørket aprikos i strimler
100 gr dadler i strimler
30 gr rosiner eller strimlet fiken
30 gr grovhakkede pistasienøtter
30 gr hakkede hasselnøtter
30 gr tranebær
1 ts kanel
1/4 ts nellik


Smelt sjokoladen i vannbad. Det gjør du ved at du bruker en kasserolle med vann på kokeplaten og setter en mindre skål eller en kasserolle oppi den kasserollen som står på platen, varm sakte opp vannet, og rør i sjokoladen hele tiden. Ikke la vannet bli for varmt, da kan sjokoladen klumpe seg, sjokoladen skal smelte av dampen fra vannet.


Bland all den oppdelte frukten og nøttene sammen med krydder og legg det i en papirkledd liten form ca. 20x20 og hell den smeltede sjokoladen jevnt over. Settes i kjøleskap til det stivner helt. Oppbevares i romtemperatur.
Deler du alt opp i biter med det samme, er det greiest at bitene oppevares kaldt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar