onsdag 17. desember 2014

Kyllinggryte med sopp og rosa pepper


Snøen laver ned her hos oss i dag, så det blir innekos med en god kyllinggryte. Jeg har brukt kyllingfilet i denne rettten, men har du en travel dag som de fleste har ved juletider kan du bruke en ferdiggrillet kylling.


 TIL 2 PERSONER TRENGER DU:

    2 kyllingfileter (eller en ferdiggrillet kylling)
8 - 10 sopp
Litt smør/olje
1 fedd hvitløk
Salt
1 ts hel rosa pepper 
Knapt en 1/4 ts chilipulver (kan sløyfes)
1 1/2 dl fløte
1 ss creme fraiche
1 1/2 dl kyllingbuljong
1 ts soyasaus
Noen sitrondråper
Liten ts. maizenna utrørt i litt fløte (kan sløyfes)


 Ha litt smør/olje i stekepannen og stek kyllingfileten raskt og legg den tilsides. Del sopp og stek den gylden i stekepannen, tilsett finhakket hvitløk og rosa pepper, la det surre et par minutter, hell over litt buljong, kok opp og hell innholdet i stekepannen over i en gryte. Del kyllingfiletene i passende biter og legg de i gryten sammen med soppen. Bruker du en ferdig grillet kylling, tar du bort skinnet, og deler den i biter. Hell over mere buljong og fløte, kok opp og la gryten småkoke over svak varme i 8-10 minutter. Tilsett soyasaus, salt, chilipulver og creme fraiche. Smak til med citron og chilikrydder og mere chili hvis du vil ha en sterkere smak. Virker gryten litt tynn så tilsett litt maizenna utrørt i litt fløte eller vann. Gryten serveres med ris og gjerne en salat.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar