onsdag 10. desember 2014

Meksikansk tomatsuppe med kylling og tortillalefse med ost


Lag en stor gryte med suppe, dette er mat for mange og mat som smaker på en hustrig førjulskveld. Serveres med lett rømme eller lett creme fraiche, tortilla chips og tortillalefser fylt med ost.

DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

2 finhakkede løk
3 finhakkede fedd hvitløk
Litt smør/olje
2 toppede ss tomatpure
1 stor boks eller to små bokser hermetiske tomater
Ca. 1 l kraft/buljong
1 ss spisskummen
1/2 ts kajennepepper
1 klype sukker
Litt pepper
Grillet kylling
Lett rømme/lett creme fraiche

Surr løk og hvitløk i smør/olje i en gryte til løken er myk og blank. Tilsett tomatpure og la den få surre med et par minutter. Spe med kraft/buljong og hermetiske tomater. Bruk en stavmikser og kjør suppen glatt, og la suppen koke 5-8 minutter.
Smak til med krydder og en klype sukker, begynn gjerne med litt mindre krydder enn angitt, og øk kryddermengden hvis du vil ha suppen mere "hot". Jeg bruker alltid kryddermål, slik at kryddermengden skal blir så nøyaktig som mulig. Tilsett kylling i biter så den blir gjennomvarm, men kyllingen trenger ikke koke. Suppen serveres rykende varm med en ss lett rømme eller lett creme fraiche sammen med tortillachips.


TORTILLALEFSER MED OST:

6 tortillalefser (helst grove)
1 finhakket  liten rødløk
1-2 hakkede tomater
Ca. 3 dl revet ost


Bruk helst en ost med smak. Rør sammen hakket rødløk, hakket tomat og raspet ost. Fordel blandingen på tre tortillalefser og legg de andre tre lefsene over. legg de doble lefsene på en bakepapirkledd stekeplate og stek på 200 grader til lefsene begynner å få farge og du ser at osten er smeltet. Del tortillalefsene opp i snipper og server snippene varm sammen med suppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar