tirsdag 16. desember 2014

Havregrynsruter med kokos (glutenfri)


Dette er nesten knekk, like mye som det er en kake, himmelsk god, så gjem den ett stykke inn i skapet når den er ferdig stekt. Jeg brukte glutenfritt mel og glutenfrie havregryn slik at dette ble en glutenfri kake, men den kan bakes med vanlig mel og vanlig havregryn.


DU TRENGER:

130 gr mykt smør
1 ss lys sirup
140 gr sukker
80 gr glutenfri melmix 
1 ts bakepulver
80 gr kokos
100 gr glutenfrie havregryn 
Pistasienøtter til pynt


Rør smør, sukker og sirup til det er hvitt og porøst, tilsett mel blandet med bakepulver, kokos og havregryn, og elt alt godt sammen. Ha deigen i en papirkledd ildfast form eller en kakeform, og jevn deigen utover.  Strø over grovhakkede pistasienøtter eller andre nøtter. Stekes på midterste rille ved 180 grader i ca. 15 minutter. Del kaken opp i ruter mens den er varm. Avkjøles og oppevares i boks.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar