fredag 12. desember 2014

Ovnsbakt laks med luxustopping og sitronsaus


Det finnes nesten ingen grenser for variasjoner man kan lage av laks og det er nesten ikke noe tilbehør som ikke passer til laks. Aller best er laksen når den er bakt i stekeovnen slik som jeg har laget i dag og i tillegg har jeg toppet den med en nydelig blanding av sopp og reker. Til denne retten passer det aller best med halestykket av laksen. Som saus har jeg laget en enkel sitronsaus, og som tilbehør smaker det godt med poteter, pasta eller couscous.

DU TRENGER TIL TO PERSONER:

Ca. 400  - 500 gr laks (halestykke uten skinn og bein)
Salt og pepper
Ca. 100 gr sopp
Ca. 2 dl reker uten skall
1 liten purreløk i tynne ringer
1 - 1 1/2 dl raspet ost


Rens og del soppen i skiver og stek den raskt på stekepannen i litt smør/olje, tilsett purreløk og la den få et par minutter sammen med soppen. Rasp osten og rens rekene. Legg laksestykkene på en bakepapirkledd stekeplate og dryss over salt og pepper. Bland osten sammen med sopp og purreløk og legg det over fiskestykkene. Sett laksestykkene inn i stekeovnen på 200 grader og la laksen få stå i ca. 10 minutter. Ta ut laksen og legg over rekene, sett platen inn i ovnen igjen og la det stå i 2-4 minutter.


SITRONSAUS:

1finhakket sjalottløk
1 ss smør
Ca. 2 dl fiskekraft
Ca. 1 dl creme fraiche
Skall av 1/2 sitron 
1-2 ss sitronsaft
Pepper
1 liten ts maizenna utrørt i litt fløte eller vann

Surr den finhakkede sjalottløken i smør til den er myk. Hell over fiskekraft og creme fraiche, la det koke til det tykner litt. Tilsett sitronskall og maizenna, smak til med pepper og sitronsaft.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar