lørdag 20. desember 2014

Krepsesalat


Det blir alltid noen ekstra godsaker til julebordet, og i dag har jeg laget krepsesalat med dill og hakket egg. Jeg har brukt en boks krepsehaler i lake og latt de få renne godt av seg på et kjøkkenpapir. En slik krepsesalat er også en kjempefin gave hvis du skal på en liten førjulsvisitt.


DU TRENGER:

1 boks krepsehaler i lake
1 krukke finklippet dill
2 hardkokte egg
Ca. 1 dl majones
Ca. 1 dl creme fraiche (jeg brukte lette creme fraiche)
1 ts god sennep
1 ss chilisaus
1 ss finhakket rødløk
2 ss finhakket vårløk
Litt salt og pepper
Preset sitron


La krepsehalene få renne godt av seg på kjøkkenpapir. Kok eggene som finhakkes når de er helt avkjølt. Finhakk rødløken og kutt vårløken i tynne ringer, legg løk og vårløk i iskaldt vann noen minutter. Ta løk og vårløk ut av vannet og la de renne godt av seg.


Rør sammen majones og creme fraiche og tilsett sennep og chilisaus, smak til med litt salt, pepper og sitrondråper. Vend inn løk, vårløk, hakket egg, finhakket dill og krepsehaler




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar