Søk i denne bloggen

mandag 10. mars 2014

Spansk suppe med chorizo, kikerter og spinat


Dette her er en herlig mettende suppe som varmer godt på en sur dag. Dette er skikkelig spansk bondekost, og er du i Spania og finner en restaurant som serverer slik mat bør du besøke den istedet for alle de restaurantene som er fulle av turister og som har senket betraktelig på kravet til god mat.  Denne suppen er enkel å lage med ingredienser som du finner i nærbutikken din, og liker du ikke at suppen er så sterk, kan du bruke mindre av chili eller bare bruke litt chili pulver istedet. I hvertfall er det en næringsrik suppe med gode råvarer. Jeg brukte hermetiske kikerter i dag, men til vanlig bruker jeg å koke en stor porsjon kikerter når jeg først koker, og bruker litt urter i kokevannet, og så fryser de ned i passelige  store porsjoner. Vil du bake de nydelige pestobrødene, finner du oppskriften her


DU TRENGER TIL 3-4 PERSONER:

1 stor hakket løk
3 fedd finhakket hvitløk
1 liten purre i tynne ringer
Ca. 200 gr kokte kikerter
Ca. 200 gr chorizopølse i små biter
(Kan også bruke en annen sterk/kraftig pølse eller en blanding)
1 liten finhakket rød chili uten frø
2 store never frisk spinat
1 stor boks hermetiske tomater i biter (eller to a` 400 gr)
Kraft, gjerne kyllingkraft eller vann/terning
Olivenolje
Salt - pepper
Litt presset sitron
Klype sukker
1/2 ts tørket timian
Vårløk til pynt (kan sløyfes)


Begynn med å surre løk og hvitløk til løken blir blank i god olivenolje. Tilsett purreløken, og chorizopølse og la det få surre med over svak til middels varme et par minutter. Hell blandingen over i en kasserolle og tilsett hermetiske tomater, chili, salt og litt pepper, kok opp og la småkoke 4-5  minutter. Tilsett spinat og når den faller sammen tilsetter du kikerter. Bruker du hermetiske kikerter må de skylles godt i kaldt vann før bruk. Kok opp, tilsett kraft slik at suppen blir passe tykk og smak til med mere salt om det trengs og litt presset sitron. En klype sukker helt til slutt gjør at suppen får en rundere smak.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar