Jamen ble det nystekte scones til søndagslunsj i dag, og med appelsinmarmelade og nyrørt bringebær- og siden det er ytterst sjelden jeg baker scones var det kjekt at disse ble riktig så gode.
Hadde nesten glemt hvor lettvint det egentlig er å bake scones, så nå har vi noen i frysen også til en senere anledning.
DU TRENGER TIL CA. 16 SCONES:
800 gr hvetemel
1 ts natron
1/2 ts bakepulver
1/2 ts bakepulver
1 ts salt
1 ss sukker (kan sløyfes)
1 stort egg
1 1/2 dl rosiner (kan sløyfes)
Ca. 4 dl melk
Bruk et pizzahjul eller en skarp kniv og del opp i snipper.
Legg snippene over på en bakepapirkledd stekeplate.
Scones stekes ved 200 grader i ca 15 minutter.
Scones avkjøles på rist, smaker nydelig med marmelade av ulike typer og gjerne en rømmeklatt. Kan fryses, men er best når de tines ved ca. 150 grader i stekeovn etter at de har
vært fryst.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar