mandag 31. mars 2014

Breakfast from Heaven


Du løper garantert ikke fra frokosten når denne her står på bordet. En frokost som smaker som en dessert, men er laget av sunne rene råvarer, ja sløyfer du havregryn, kan faktisk denne frokosten brukes som dessert. Jeg har brukt lett vaniljeyoghurt og vaniljekesam, men her er det fritt frem, du kan bruke bare kesam eller bare yoghurt og du kan bruke den type yoghurt/kesam du liker best eller hva du har i kjøleskapet.



DU TRENGER TIL TO GLASS:

1 beger yoghurt (den typen du liker)
2 store ss kesam (eller doble yoghurtmengden)
1 dl havregryn 
2 ss hakkede valnøtter (eller andre nøtter)
1 stor ss solsikkefrø
1stor ss gresskarkjerner
1 stor ss rosiner
1 ss lett appelsinmarmelade (eller bruk 1-2 ss appelsin juice)
Bær etter behov: jordbær, blåbær, bringebær
Du kan bruke en bærsort eller flere, men helst ikke frosne bær.
Kiwi og banan  er også er godt alternativ.

Rens bærene og del de i biter, ha appelsinmarmeladen i en liten skål og vend bærene i marmeladen.
Bland sammen havregryn, nøttter, frø og rosiner. Begynn med yoghurt eller kesam og legg lagvis, grynblanding, bær og yoghurt/kesam. Topp med bær.


Istedet for havregrynblandingen kan du bruke en ferdig frokostblanding uten sukker. 
Du kan tilsette tørkede aprikoser som er fint hakket i stedet for rosiner, eller annen tørket frukt, det er igrunnen bare å bruke fantasien og finne sin egen gode blanding.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar