tirsdag 4. mars 2014

Pølse og bønnegryte


En god og varmende middag på en sur dag, godt krydret og smakfulle pølser i god tomatsaus sammen med forskjellige typer bønner. En enkel middag som er rask å tilberede. Jeg har brukt en boks med flere typer bønner, men du kan bruke de bønnene du liker best. Av pølser bruker jeg en italiensk type som er godt krydret til denne retten, men her kan du bruke en annen type pølser. Putt i mere grønnsaker som brokkoli eller blomkål, gjerne begge deler hvis du har, jo mere grønnsaker des bedre.

DU TRENGER TIL TO PERSONER:

4 pølser med kraftig smak
1 stilk stangselleri i tynne skiver
1 rødløk i tynne skiver
1 fedd finhakket hvitløk
1 raspet gulrot
Litt god olje
1 boks bønner
1 boks hermetiske hakkede tomater (ca. 400 gr)
1 ss tomatpure
2 ss ketchup
Salt - pepper 
Litt malt chili
Litt paprikapulver
1 ts honning 


Løk, stilkselleri, raspet gulrot surres i olje over middels varme sammen med hakket hvitløk i 5-7 minutter. La tomatpureen få surre med de siste to minuttene.  Ha de hermetiske tomatene i en gryte sammen med  ketchup og kok opp. Tilsett honning og smak til med krydder. Kok opp og tilsett grønnsakene fra stekepannen sammen med pølser i biter. Kok opp og la gryten få putre over svak varme til pølsene er gjennomvarme, så tilsetter du bønnene rett før servering.


1 kommentar:

  1. flott blogg, liker denne bloggen

    du skulle hatt slik mal tilbudsvarer.blogspot.com
    skrolle med chrome nett leser

    SvarSlett