Søk i denne bloggen

tirsdag 11. mars 2014

Pesto Swirl Bread




Til suppemiddagen får du knapt noe bedre enn disse pestosnurrene her. Myke inni, sprø på toppen og veldig smaksrike. Av denne porsjonen får du 18 - 20 stykker, så her kan du putte noen i frysen og ha på lur, de er like gode til salat som til suppe. Dette er bakst som er vel verd et forsøk, er faktisk litt avhengighets skapende vil jeg si.


Les gjennom oppskriften og finn frem alle ingrediensene før du begynner å bake slik at du vet at du har alt det du skal bruke, sett på yndlingsmusikken din, da går arbeidet så mye lettere. og det blir trivelig på kjøkkenet.

DU TRENGER:

6 dl hvetemel + 5 dl hvetemel
Knapt 2 ss sukker
2 ts salt
1 pk tørrgjær
1 ts hvitløkspulver
4 - 5 drag med pepperkvernen (eller 1 ts pepper)
1/2 ts røde pepperflak (knuses i mortel)
4 ss olje
2 1/2 dl lunkent vann
 2 1/2 dl skummet kultur melk
1 egg
Ca. 1 dl pesto


Bland 6 dl hvetemel og alt det tørre i en arbeidsbolle (unntatt de 5 dl mel). Bruk helst en kjøkkenmaskin. Varm vannet og hell det i melken slik at blandingen blir lunken, tilsett egget, og pisk lett sammen. La maskinen gå mens du heller melk/egg blandingen i det tørre og la maskinen gå minst 3-4 minutter. Hell i halvparten av det resterende melet og bland det inn i deigen mens maskinen går sakte, hell i resten av melet og bland det forsiktig inn i deigen. Ikke arbeid mere enn nødvendig når du arbeider inn det siste melet.
Dekk bollen med plast og sett til heving på et lunt sted, og la heve til ca. dobbelt størrelse, det tar ca 1 time.


Ta deigen ned på bakebordet, del den i to og kjevle ut hver del til en rektangelformet leiv. Smør på basilikum og rull sammen til en rull. Det er lurt å la den siden av leiven som vender fra deg, ha en liten kant som er ren for pesto, og så ruller du sammen fra den siden som er nærmest deg, da får du festet kanten på rullen slik at ikke snurrene åpner seg.


Jeg har stekt mine snurrer i store muffinsformer, jeg synes de blir penest slik, men snurrene  kan godt settes rett på bakepapirkledd stekeplate.


La pestosnurrene få etterheve ca 20 - 30 minutter, og la de stekes ved 175 grader i 12-15 minutter.
Avkjøles på rist.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar