tirsdag 25. mars 2014

Ovnsbakt laks på asparges med stekte potetbåter


Noe av det enkleste og beste maten du kan lage er ovnsbakt laks. I dag har jeg satt potetene i ovnen også - veldig lettvint og greit.

DU TRENGER TIL TO PERSONER:

2 laksefileter uten skinn og bein
Salt - pepper
2 ss soyasaus
Raspet skall (bare det gule) av 1/2 sitron + litt av saften
God olje
8 - 10 asparges
Ca. 4 poteter i båter


Begynn med potetene som du skrubber ekstra godt og deler i båter. Ha litt olje i bunnen på en ildfast form og legg i potetbåtene. Ringle over litt god olje og strø på salt og litt pepper. Sett formen i stekeovnen på 200 grader og la bake/steke i ca 20 minutter, men her må du bruke en spiss kniv el. for å kjenne om potetene er ferdig, for det er veldig forskjellig baketid på potetsorter.


Asparges forveller du i rikelig med kokende vann i 2-3 minutter og avkjøler i kaldt vann med det samme de er ferdig. Husk å knekke av den nederste biten på aspargesene før koking, de skal ikke brukes.
Legg laksestykkene i en liten ildfast form og øs over soyasaus, ringle over olje, og dryss på salt, pepper, raspet sitron og sitronsaft. Sett laksen inn i stekeovnen sammen med potetene og beregne tiden sånn nogen lunde slik at laksen får stå 10 - 12 minutter sammen med  potetene før de er ferdig.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar