fredag 14. mars 2014

Sjokolademousse uten tilsatt sukker



Det er mange som gjerne vil minske sukkerinntaket både til seg selv og familien. Vi begynner vel alle å få gode kunnskaper om matvarer som inneholder mye sukker og hvor skadelig det egentlig er med stort sukkerinntak, men der vanskelig å unngå sukker når man skal bake eller lage en dessert. Jeg har funnet frem til denne sjokolademousseen som kan lages uten tilsetning av sukker  og alikevel er både luftig og nydelig på smak.

DU TRENGER:

200 gr mørk sjokolade ( 70 % eller 80 % )
4 eggeplommer
2 ts steviasukker (kan sløyfes)
4 eggehviter
3 1/2 dl kremfløte
Pisket kremfløte til pynt


Smelt sjokoladen i vannbad, rør forsiktig rundt slik at det ikke blir klumper i sjokoladen. Pisk eggehvitene helt stive, så stive at du kan snu skålen opp ned. Jeg pleier alltid å ta en ekstra vask på skål og visper før jeg pisker eggehviter, det er viktig at du bruker helt rene redskaper og at det ikke er eggeplommerester i eggehvitene når du skal piske eggehviter. Pisk kremfløten nesten helt stiv og pisk eggeplommene med stevia hvis du bruker det.
Bland den smeltede sjokoladen i eggeplommene, bland inn kremfløten og vend forsiktig inn de stivpiskede eggehvitene til slutt, først litt mere enn halvparten og så resten til slutt.
Hell sjokolademoussen i porsjonsskåler eller en stor skål og sett til avkjøling i kjøleskapet. Serveres med pisket krem eller bær.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar