fredag 21. mars 2014

Kylling på spyd med balsamicosirup og safranrisotto


Dette er jo rene påskeretten med den gule risottoen som ser så delikat ut, og den smaker aldeles nydelig sammen med et saftig og mørt kyllingspyd, og ikke minst en spennende balsamicosirup. I tillegg til at dette er en velsmakende rett som passer både til hverdag og fest, er den enkel å tilberede. Det er lurt å legge trespydene i vann en times tid før de skal brukes, da blir de ikke svidd på tuppene mens kyllingen stekes.

DU TRENGER TIL TO PERSONER:

2 store kyllingfileter
Salt og pepper
4-6 asparges
 
RISOTTO:
 
1 1/2 dl risottoris
1 finhakket løk
1 fedd finhakket hvitløk
Olivenolje
Safran (ca. 1/2 gram)
Ca 4 dl kylling/eller grønnsaksbuljong
1 dl finrevet parmesan
 
BALSAMICOSIRUP:
 
1 1/2 dl rødvin
2 ss sukker
1/2 dl balsamicoeddik

Begynn med balsamicosirupen:
Ha alle ingrediensene i en liten kasserolle og kok opp. Slå ned varmen og la det småkoke uten lokk i ca. 20 - 25 minutter. Settes til avkjøling. Sirupen tykner litt ved avkjøling.
Skyll aspargesen og knekk av nederste delen før de forvelles i kokende vann i 2-3 minutter. Avkjøles i iskaldt vann straks de er forvellet.


Risottoen lager du ved å surre finhakket løk og hvitløk til de blir blank i litt olivenolje i en kasserolle, Tilsett risen og la den få surre med et minutt eller to. Spe med kraft litt av gangen slik at all kraften koker inn før du sper neste gang. Tilsett safran og la risen koke ferdig. Den skal ha litt tyggemotatand når den er ferdigkokt. Bland inn parmesanost i den ferdige risottoen og asparges delt i passende biter.
Mens risen koker tilbereder du kyllingen.


Del kyllingfiletene i strimler, dryss med salt og pepper før du du trer kyllingstrimlene på trespyd,
Varm litt smør/olje på stekepannen og stek spyden over middels varme til de er gjennomstekt. Det er viktig at du snur på spydene under veis.


Legg kyllingspyd og risotto på tallerkener, lunk balsamicosirupen og øs litt av den over kyllingen. Pynt med persille.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar