mandag 2. desember 2013

Rugkjeks med fennikel


Det er veldig koselig å kunne servere hjemmebakt kjeks som tilbehør til ostefatet eller som en avslutning på en god frokost. Disse kjeksene har en fin smak av fennikel og hvis du kjevler så tynt som du klarer blir dette noen sprøe og gode kjeks. Deigen er veldig lett å kjevle helt tynt så her skulle alle forutsetninger være tilstede for å få en vellykket bakst. Kjeksene smaker  utrolig godt med blåmuggost og med en klatt marmelade oppå.


DU TRENGER:

2 1/2 dl vann
25 gr gjær
2 ts flytende honning
1 ss rapsolje
1 ts salt
1 1/2 ss fennikelfrø
6 dl fin rug + rug til utbaking


Det er gjær i denne deigen, men den skal ikke heve. Knus fennikelfrøene i en morter. Rør gjæren ut i lunkent vann og tilsett olje. Bruk en kjøkkenmaskin og bland sammen mel, salt, knuste fennikelfrø og honing og spe med væsken. Arbeid godt sammen, ta deigen ned på bakebordet med litt mel, kna sammen til en ball, og kjevle ut så tynt du klarer.


Bruk en linjal og del deigen opp i ruter eller snipper med en skarp kniv eller et pizzahjul.  Prikk kjeksene med en gaffel, legg de på et bakepapirkledd stekebrett og stek ved ca. 250 grader i ca 6-8 minutter.


Kjeksene avkjøles på rist, og oppbevares i tett boks eller et glass med tett lokk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar