onsdag 11. desember 2013

Krumkaker


Jeg vet ikke om krumkaker hører med til de syv kakesortene man skal ha til jul, men det er en av de faste julekakene vi baker her hos oss. Denne gangen gikk jeg tilbake til den gamle oppskriften fra Gyldendals Store Kokebok, det var faktisk den første kokeboken i mitt liv, og jeg skal si den er godt brukt, ganske slitt og rufsete i kantene, og i mange av sidene bærer preg av å ha litt brukt mye.
Det finnes ikke noen spesiell finesse med disse krumkakene, men de er gode på smak og blir tynne og sprøe som krumkaker skal være.


Du trenger:

3 egg
100 gr smør
100 gr sukker
125 gr hvetemel
1/2 ts kardemomme

Rør smør og sukker til det blir hvitt og kremaktig. Rør inn 1 egg og litt hvetemel som er blandet med kardemomme. Rør godt til alt er godt blandet. Rør inn ett egg til sammen med litt av melet, og gjenta med det siste egget og resten av melet.
La røren få hvile en halv times tid.
Stek kakene gylne i varmt krumkakejern og rull kakene til kremmerhus med det samme de er stekt. Har du ikke et jern som du kan lage kremmerhus med, kan du rulle til tynne ruller eller du kan lage skåler ved å legg de varme krumkakene over bunnen på et glass og klemm  litt sammen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar