Det er så enkelt med slike middager der alt er puttet i samme form og lages ferdig i stekeovnen. Her er både rød og hvit fisk og poteter i samme form, og med en topping av bacon og løk smaker dette veldig godt. Selv synes jeg det er unødvendig med noe saus til denne retten med god olje og bacon, men en lys saus med fiskekraft smaker godt, eller bare litt brunet smør
DU TRENGER TIL 2 PERSONER:
3-4 poteter i tynne skiver
Salt - pepper
Olivenolje
Ca. 200 gr torsk eller annen hvit fisk i terninger
Ca 150 gr laks eller ørret i terninger
2 vårløk i skiver
1 grovt hakket løk
Ca 100 gr bacon i terninger
Legg potetskivene i en ildfagt form, ringle over litt god olivenolje, salt og pepper. Sett formen inn i stekeovnen på 225 grader og stek potetene i ca. 15 - 18 minutter. Snu på potetene underveis.
Mens potetene står i ovnen, steker du baconbiter på stekepannen, de behøver ikke være helt sprøstekte. Sett baconterningene tilside og stek løken, men ikke helt brun. Ta ut formen og legg over fisketerninger og strø på litt salt, men vær litt forsiktig for baconterningene avgir også noe salt. Legg baconterninger og løk over fisken. Stek videre i 8-10 minutter til alt er gjennom stekt.
Ble litt tørt uten noe saus til...
SvarSlettMed god olivenolje og bacon skal ikke denne retten bli tørr, men er man vant til saus, så kan det vok virke slik.
SvarSlettMen det smakte nydelig... Lagde litt ekstra poteter til og en holande saus ved siden av... Dette skal jeg lage igjen! både store og små spiste dette.... :-D Thanks
SvarSlettRoger.
Det kan jeg god tenke meg smakte godt Roger, det skal jeg prøve selv en gang. Tusen takk
SvarSlettSupergodt lørdag kveld, alle i familien spiste godt
SvarSlettKombinerte med senneps-saus og meieri smør - bare prøv... !!!
Reidar
Så bra, kjekt å høre, tusen takk
SvarSlett