onsdag 18. desember 2013

Appelsinkjeks med hvit sjokolade


Dette er mere en konfekt enn kjeks, de blir litt seige i konsistensen, men himmelsk gode, herlig å servere til en sterk kopp kaffe etter maten eller til en dessert. Passser også veldig godt til iskrem.

DU TRENGER:

250 gr hvit sjokolade
50 gr smør
4 ss presset appelsinsaft
1 ss presset sitronsaft
1 ss revet appelsinskall (kun det gule)
2 egg
100 gr sukker
1 ts bakepulver
60 gr hvetemel
1 ts vaniljesukker
40 gr ristede nøtter finhakket

Rist nøttene på stekepannen (pass på at de ikke blir brent) ha nøttene på et kjøkkenhåndkle og gni, slik at alt skall forsvinner. Hakk nøttene fint.


Smelt smøret og ha i 150 gr sjokolade. Rør til all sjokoladen er smeltet og tilsett saft og skall av appelsin og saft av sitron. Pisk egg og sukker til eggedosis og rør inn mel, bakepulver og vaniljesukker før du tilsetter smør/sjokoladeblandingen. Finhakk resten av sjokoladen og tilsett den i røren sammen med de finhakkede nøttene.
Settes med skje på bakepapirkledd stekebrett, sett kakene med god avstand, de flyter utover. Stekes ved 180 grader til de er gylne ca. 10 min. La kakene ligge på stekeplaten til de er nesten helt avkjølt før de flyttes over på rist.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar