søndag 29. desember 2013

Waldorfsalat


Waldorfsalat er en god salat som passer til mange retter som skinke, kylling og andre retter av kjøtt og fugl, men den er nesten obligatorisk til kalkun, og det er vel til kalkun vi bruker denne nydelige salaten mest. Det er mange måter å lage waldorfsalat på, med forskjellige ingredienser, men her er min måte å lage waldorf på.


DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

3 epler uten skall
1 rødt eple m/skall
6 stilker selleri
Ca. 150 gr druer
1 neve valnøtter grovt hakket
2 1/2 dl majones
2 1/2 dl kremfløte stivpisket
Litt sitronsaft
1/2 ts sukker
 


Dra av de groveste trådene på selleristilkene og skjær de i så tynne skiver som du klarer. Del druene i to og ta ut stenene hvis druene har stener, og kutt opp eplene i pene biter. Du behøver ikke ha et rødt eple, men det er for at salaten skal få litt farge. Grovhakk valnøttene. Stivpisk kremfløten sammen med sukker, og bland den sammen med majones, smak til med sitronsaft. Bruk en slikkepott og vend inn epler, selleri og druer. Pynt med valnøtter og druer.
Mange bruker ananas i waldorfsalaten, da bør det i så fall være fersk ananas, den hermetiske er for søt og hele salaten blir for bløt. Mange bruker også finsnittet kålhode, men da synes jeg det ligner for mye på coleslaw salat, men dette er smak og behag. Oppbevar salaten i kjøleskapet til den skal brukes.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar